Tehnička izolacija

TERVOL® CEVACI R, RA
CEVACI ZA IZOLACIJU CEVOVODA

TERVOL® CEVACI R, RA su cevaci od kamene vune različitih unutrašnjih prečnika i sa raličitim debljinama. Upotrebljavaju se za toplotnu i zvučnu izolaciju različitih cevovoda, dimnjaka i sl. RA cevaci su obloženi sa Al folijom koja služi kao površinska zaštita cevaka, tako da nije potrebna dodatna mehanička zaštita. Al folija suži i kao parna brana kod hladnih postrojenja. Koriste se za sve vrste cevi prečnika do 250mm (teorijski). Praktično kvalitetno se mogu primeniti za prečnike cevi do 6'', dok za veće prečnike je praktičnije koristiti lamelne jastuke. .

 

Katalog tehničke izolacije u .pdf formatu.

Detaljnije...

TERVOL® LAM-ALU

LAMELNI JASTUCI (BLAZINE)

TERVOL® LAM-ALU su laki izolacioni jastuci (oko 40kg/m3), sastavljeni od lamela, lepljenih na Al foliju. Upotrebljavaju se za izolaciju klima kanala, toplovoda, cevovoda, kotlova. Al folija istovremeno obavlja funkciju parne brane. Vlakna lamela su vertikalno orjentisana, što daje bolju otpornost na raslojavanje.

Katalog tehničke izolacije u .pdf formatu.

Detaljnije...

TERVOL® RS

KAMENA VUNA U VREĆI

TERVOL® RS je neoblikovana kamena vuna bez veziva i drugih dodataka. Ima široko područje primene kako u građevinarstvu, tako i u industriji. Zbog svojih odličnih karakteristika često se primenjuje za izolaciju teško pristupačnih mesta, npr. kotlova, cevovoda, rezervoara nepravilnog oblika, raznih vrsta zidanih peći. Pakuje se u vrećama od 10kg i može se isporučivati pojedinačno.

Katalog tehničke izolacije u .pdf formatu.

TERVOL® TDM-80 i TDM -100

JASTUCI (BLAZINE) NA ŽICANOM PLETIVU

 

TERVOL® TDM-80 i TDM-100 izlolacioni jastuci - standardni proizvod je jastuk, jednostrano prošiven na merkur pletivu od pocinkovane žice. Preporučuje se za toplotnu, protiv požarnu i zvučnu izolaciju i zaštitu industrijskih postrojenja, termoelektrana i toplana, kao i za izolaciju klima-kanala, cevovoda, komora i drugih termo-tehničkih postrojenja i uređaja sa radnom temperaturom do 640ºC. Proizvode se u širini od 500 i 1000mm i isporučuju se u pojedinačnim rolnama.

Katalog tehničke izolacije u .pdf formatu.

Detaljnije...