037/31-00-423
037/711-852
037/719-080

Naš prodajni program

Schiedel


 

Schiedel je prošao bogat razvojni put od kako je kompaniju, daleke 1946. godine u Erbachu blizu Ulma (Nemačka) osnovao Senator Friedrich Schiedel kao fabriku za proizvodnju montažnih komponenti za dimnjake. Njegov pionirski izum montažnog dimnjaka je označio revolucionarni korak napred u odnosu na dotadašnji način gradnje. Tako je kompanija naglo počela sa osvajanjem evropskog tržišta. Prekretnicu u razvoju dimnjačke tehnologije predstavljao je SIH izolovani dimnjak sa provetravanjem termoizolacije kao prvi dimnjački sistem otporan na vlagu. U 1984. godini sa tim inovacijama Schiedel je napravio pravu senzaciju i došao na vodeće mesto na tržištu.

 

Danas je koncern Schiedel prisutan u 27 evropske zemlje sa 24 pogonom i preko 1900 zaposlenih.

 

Firma Schiedel je od maja 2002. godine kao Schidel dimnjački sistemi d.o.o. Beograd  prisutna i na srpskom tržistu sa preko 100 prodajnih mesta i brojnim partnerima. U narednom periodu kompanija pored širenja prodajne mreže planira i pokretanje sopstvene proizvodnje u Srbiji.

 

SCHIEDEL Uni Plus

 

Schiedel UNI*** plus sistem dimnjaka sastoji se od tri osnovna elementa koji, zbog kvalitetne izrade i rešenja detalja, savršeno naležu jedan na drugi:

  • visokokvalitetne UNI     cevi dimnjaka od tehničke keramike vrhunskog kvaliteta za bezbedan rad,
  • prilagođena toplotna izolacija sa visokim izolacionim svojstvima i protivpožarnom postojanošću,
  • plašt dimnjaka od laganog betona, optimalnih dimenzija, kanalima za provetravanje i otvorima za statičku sigurnost.

Cev dimnjaka od tehničke keramike UNI odlikuje se visokom postojanošću na temperaturne promene, izuzetno je otporna na kiseline, kompaktna je i ne propušta vlagu i produkte sagorevanja. Masa potrebna za zagrevanje veoma je mala. Klasifikacija tehničke keramike prema EN 1457 jeste A1N1.

 

Toplotna izolacija visoke tvrdoće, usled svog posebnog profilisanog oblika, lepo se uvija oko UNI cevi dimnjaka i time obezbeđuje maksimalnu toplotnu izolovanost dimnjaka (grupa dimnjaka II a).

Plašt dimnjaka precizan je u svojim dimenzijama, napravljen od lakog betona, sa optimalnim kanalima za provetravanje sistema i otvorima za statičku sigurnost.

 

Konstrukciona sema

PRODAJNI PROGRAM
Top